Ancuta MARIN, Diana Maria ILIE
INSTITUTUL DE CERCETARE PENTRU ECONOMIA AGRICULTURII ȘI DEZVOLTARE RURALĂ
E‑mail autor corespondent: marin.ancuta @ iceadr.ro
Rezumat: Când vorbim despre consumul unui aliment, trebuie să ținem cont de importanța acestuia pentru o dietă umană echilibrată, de capacitatea sa de producție, de preferințele consumatorilor pentru acel aliment și, nu în ultimul rând, de prețurile cu amănuntul. Ținând cont de provocările actuale privind furnizarea de alimente pentru întreaga populație a globului și accesul acesteia la alimente sănătoase, analiza periodică a acestor indicatori este necesară pentru a putea elabora politici și strategii la nivel global, regional și/sau nivel național. Scopul lucrării este de a analiza consumul de carne din România în perioada 2010–2020, pornind de la datele furnizate de Institutul Național de Statistică, pentru a estima tendința într-un orizont de timp viitor.
Cuvinte cheie:consum, carne , urban , rural.
Clasificarea JEL:I31, O11.
Articles 2022Section 1 RO - 2022