Sectiunea 1
1. Rentabilitatea marginală a principalilor factori de producţie în fermele agricole din România în funcţie de dimensiunea economică - Raluca Alexandra RĂDOI, Manea DRĂGHICI, Emilian MERCE, Diana MarianILIE
2. Piața cerealelor în țările din bazinul Mării Negre, Mării Caspice și în țările cu acces indirect la Marea Neagră pe Dunăre. Evoluții recente — Cecilia ALEXANDRI, Sorinel Ionel BUCUR
3. Evoluția pieței cerealelor în România în perioada 2017–2021 — Diana CREȚU
4. Estimări privind suprafața și producția viilor pe rod — Iulia BiancaBOGOS, Ionuț Laurențiu PETRE, Maria Cristina STERIE
5. Studiu privind producția și comercializarea semințelor de floarea soarelui la nivel mondial în perioada 2015–2020 - Elena SOARE, Irina CHIURCIU, Livia DAVID, Aurelia BALAN, Carina DOBRE, Adina IORGA
6. Performanța și competitivitatea economică în agricultură. Abordări teoretice — Laurențiu REBEGA
7. Studiu privind consumul de carne în România în perioada 2010–2020 - Ancuta MARIN, Diana Maria ILIE
8. Eficiența economică a utilizării materialului seminal congelat Heiferplus la vacile din rasele de lapte — Stelian SERTU, Vlad BER
9. Cercetări privind pragul de rentabilitate în producția de lapte și de carne la rumegătoare — Rodica CHETROIU, Vili DRAGOMIR
10. Studiu privind piața laptelui în perioada 2017–2021 — Diana CREȚU
11. Eficiența utilizării indicelui de condiție corporală pentru îmbunătățirea managementului în fermele de vaci de lapte — Stelian SERTU, Vlad BER
12. Analiza producției de carne de vânat — Gabriela Dalila STOICA
13. Piața mierii de albine – actualitate și perspective — Petruta TUREK-RAHOVEANU
14. Impactul economic al creșterii prețurilor îngrășămintelor asupra bugetului culturilor cerealiere — Petre Ionut LAURENȚIU
15. Metode și tehnici de evaluare a serviciilor non-marketabile oferite de ecosisteme — Gabriela ElenaBACIU, Ioana TOMA, Cristina GÂRLEA
16. Utilizarea amendamentelor de sol — măsură importantă de creștere a producției — Marius BĂRDAŞ Alina ȘIMON, Florin RUSSU, Felicia CHEȚAN, Ovidiu Adrian CECLAN
17. Analiza sectorului agriculturii ecologice in Republica Moldova — Galina IGNAT, Anatolie IGNAT
18. Laboratoare vii agroecologice (all-organic) din Romania ”Ferma de legume ecologice ”Beleza Store SRL – Vâlcelele/Călărași” (studiu de caz) — Ion TONCEA, Tudor STANCIU, Steliana RODINO, Vladimir Adrian TONCEA, Gina FÎNTÎNERU
19. Laboratoarele agroecologice vii din România. Studiu de caz — via ecologică de la S.C.D.V.V. Murfatlar - Aurora RANCA, Ion TONCEA
21. Influența epocii de semănat în realizarea producției de porumb, în condițiile schimbărilor climatice actuale — Alina ŞIMON, Voichita HAȘ, Andrei VARGA, Florin RUSSU,Adrian CECLAN, Felicia CHEŢAN, Marius BĂRDAȘ
22. Studiu privind impactul schimbărilor climatice asupra organismelor vii — Ancuța MARIN
23. Factori determinanți în analiza comportamentului consumatorilor români pe piața fructelor cu coajă lemnoasă (nuci, caju, migdale, fistic) — Ruxandra-Eugenia POP
24. Cercetări privind consumul de struguri și vin în România — Petruta-Antoaneta TUREK-RAHOVEANU
25. Cercetări privind optimizarea unor factori tehnologici la cultura de soia — Felicia CHEȚAN, Cornel CHEȚAN, Florin RUSSU, Alina ȘIMON,Adina TĂRĂU, Adrian CECLAN, Marius BĂRDAȘ
26. Repere conceptuale pentru agricultura durabila adaptata la impactul schimbarilor climatice
Sectiunea 2
1. Dimensiunea locativă a gospodăriei rurale românești în secolul XXI — Lorena Florentina CHIȚEA
2. Determinări privind suprafața de care are nevoie ferma de familiei pentru atingerea unei dimensiunii economice viabile — Eduard Alexandru DUMITRU, Cristina Maria STERIE
3. Accesarea fondurilor europene prin intermediul submăsurilor 16.4 și 16.4a din cadrul PNDR 2014–2020 — Dan Constantin ȘUMOVSCHI
4. Analiza diagnostic privind calitatea vieții în mediul rural în România — Andreea Daniela GIUCĂ, Gabriela Dalila STOICA, Cristina Maria STERIE, Carmen Elena DOBROTĂ
5. Determinarea barierelor intermediare ce împiedică transferul de performanță al managementului APL în direcția dezvoltării spațiului rural - Aurelia LITVIN, Cezara FETESCU, Eugeniu LITVIN
6. Capacitatea de cazare în Delta Dunării – liant între dezvoltarea economiei locale și protecția resurselor de mediu — Ruxandra-Eugenia POP
7. Viitorul turismului românesc după pandemia de COVID 19 — Elisabeta ROȘU, Dan-Marius VOICILAȘ
8. Diversificarea economiei rurale în Romania între deziderat și realitate — Elena SIMA
9. Stratificarea economico-socială între extravaganţă şi armonie — Emilian MERCE, Manea DRĂGHICI, Cristian Călin MERCE
10. Biogazul – sursă regenerabilă de energie — Rozi Liliana BEREVOIANU
11. Învățământul rural – abordare statistică – Corina-Georgeta DINCULESCU