Gabriela Dalila STOICA
INSTITUTUL DE CERCETARE PENTRU ECONOMIA AGRICULTURII ȘI DEZVOLTARE RURALĂ
E‑mail autor corespondent: stoica.gabriela @ iceadr.ro
Rezumat: Carnea de vânat este prezentă constant pe piața europeană a cărnii, dar un număr limitat dintre consumatori sunt interesați de consumul acestuia, având în vedere caracteristicile unice ale cărnii provenite de la animalele sălbatice. Producția de carne de vânat, în Europa, a scăzut de aproape 9 ori în 2020, ajungând la o producție totală de aproximativ 13,5 mii tone, în timp ce la nivel național a existat o tendinţă de creştere până în anul 2017, când s‑a înregistrat o producție de 4 544 tone, fiind în creștere de 12% față de anul 2005. Scopul acestei lucrări este de a analiza producția totală de carne de vânat la nivel național, european și la nivelul țărilor UE, precum și analiza importului și exportului de carne de vânat din România, Europa și UE. Datele utilizate sunt furnizate de baza de date internațională ale Organizației pentru Alimentație și Agricultură (FAO), pe baza cărora s‑au analiza indicatorilor menționați
Cuvinte cheie: carne de vânat, România, producție totală, import, export.
Clasificare JEL: C10, Q10, Q23
Articles 2022Section 1 RO - 2022